logga

Offical Partner of:
stockholm 000

Hästmaterial

Vi på Marsab arbetar aktivt med att ha bra hästar för just ridskoleverksamhet. Inte vilken häst som helst passar för denna typ av ridning där ryttarna byts ända upp till fem gånger under en dag och ingen är den andra lik. Det innebär att ett brett hästmaterial står till ridelevernas förfogande som tillgodoser såväl avancerade ryttare som nybörjare och hästarna ska kunna genomföra dressyr, hoppning och uteritt i skogarna. Hästarna ska också ha ett lynne som passar så att alla barn kan känna sig trygga i stallet och på hästryggenryggen och likaså ska våra handikappade elever känna samma sak. Materialet utvecklas successivt och förnyas vid behov. Ridskolan har ett mycket gott renommé för sina hästar.

Marsab förfogar idag över ca 18 ponnyer och 20 ridhästar för sin ridskoleverksamhet. Därutöver finns ett antal unghästar under utbildning.

Samtliga ridskolans hästar är utbildade till lägst LättA dressyr och LättB hoppning och delar av hästmaterialet har gått så långt som 140-hoppning och msv dressyr.

Med anledning av Marsabs goda renommé har ridskolan fått möjlighet att hyra ackordshästar, vilka idag är 7 st med möjlighet att utöka detta antal vid behov.

En utveckling av verksamheten på Stora Ånestad har sina begränsningar. Såväl stallplatser som bete- och rasthagar är begränsade. En framtida expansion av såväl hästar, bete och riddiscipliner kan sannolikt enbart ske genom att antingen flytta verksamheten till en större anläggning (som idag diskuteras i kommunen) eller genom att samarbeta med andra stall.
 • Postadress

  Magnus Andersson Ridskola AB
  Ralstorp 1
  585 97 Linköping
 • Kontakt

  Elin - 0707444256
  Magnus - 0703521355
  E-mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Företaget

  Org. nr. 556773 – 6862
  Bg. 329 - 0376